Appetizers

Als appetizer bied ik je hier een selectie van sites die ik zelf volg. Van inspirerende blogs tot nieuws-sites tot federatienieuws; voor ieder wat wils! Deze lijst zal ik regelmatig aan proberen te vullen.

midz.nl: de site van Mark Idzinga. Vlot geschreven, toegankelijk, bruikbare tips en doordenkers. Mooie toevoeging aan zijn blogs zijn de podcasts die hij opneemt met Paul Lammerts; de lol die ze in hun vakgebied hebben spat van hun samenwerking af!

Eigenrisicodragers WGA (WIA) Ziektewet WW: in deze LinkedIn-groep publiceert alles lezer en weet-er Paul Lammerts (hierboven al genoemd bij Midz.nl) een altijd bijzonder actuele selectie van artikelen & links. Wil je de vinger aan de pols houden wat betreft Eigen Risicodragerschap, dan is deze groep een must!

BG magazine: zoals ze zelf aangeven de ‘grootste website over bedrijfsgezondheid’. Vaak interessante artikelen, columns & series.

NVAB: als ik mij lekker op wil winden, dan kijk ik vaak even op de site van de NVAB. Lezers van mijn blogs zullen zich daar niet over verbazen. Van de reacties van Dolf Algra op sommige nieuws-items word ik vaak wel weer blij!

De Nieuwe Bedrijfsarts: aansluitend op de link naar de NVAB-site hier dan ook de link naar de blog van zelfstandig bedrijfsarts Dolf Algra. Kritisch, scherp, belezen en vaak met een flinke knipoog.

Wijzer in Verzuim: de site van Margreet Kühne. Overzichtelijk, zakelijk met goede tips van een financieel Register Casemanager

Columns van Jim Faas: ik lees met veel plezier de columns van Jim Faas, de voorzitter van NVVG. Als verzekeringsarts heeft hij vaak een prikkelende visie op het speelveld van bedrijfsgezondheidszorg en sociale zekerheid.

Columns van Emile van der Linde in de MT. Vlot geschreven en vaak vol praktische tips. Vooral de recente columns over ‘overgewicht’  en ‘aanspreken op privézaken’ beschrijven goed wat een werkgever met deze twee moeilijke thema’s kan doen.

ARBORIGINALS: verfrissende site van een communicatiebureau met passie voor mensen werk; mens en werk. Kijk naar deze vrolijke site en zeg nogmaals met droge ogen dat Arbo saai is.

Sociale Vraagstukken: goed onderbouwde opiniestukken voor wie de verdieping zoekt op het snijvlak met sociale wetgeving

soChicken: een beetje een buitenbeentje in deze lijst; met als motto ‘broeden op een leuker leven’ geeft Jelle Hermus met zijn frisse, persoonlijke en aanstekelijke tips een ‘zetje in de rug en een flinke schop onder de kont’!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *