Stille maar grote verschuivingen in de UWV formulieren voor het Re-integratieverslag: deel 3, de Bijstelling van het Plan van Aanpak

De Bijstelling van het Plan van Aanpak was altijd al het stiefkindje van het re-integratieverslag. Wanneer moest je dit formulier nou eigenlijk invullen? Officieel als het einddoel van de re-integratie en daarmee het Plan van Aanpak wijzigde. In praktijk liepen gespreksverslagen en bijstellingen vaak door elkaar heen.

Het UWV heeft voor een hele drastische oplossing gekozen: de Bijstelling is als apart formulier geschrapt! Bijstelling, Eerstejaarsevaluatie en wat voor evaluatie dan ook zijn samengevoegd in een nieuw monsterformulierde (Eerstejaars)evaluatie! 

Wouw, 3 bladzijden voor alle evaluaties. Wat een feest! Een duidelijke routing in het formulier ontbreekt echter. Het lijkt er dan ook sterk op dat bij alle evaluaties ook echt alle rubrieken moeten worden ingevuld.

In de 6e rubriek zien we ook de probleemvelden weer opduiken; heel zinvol want juist uit evaluaties kunnen nieuwe interventies voortvloeien. Hoe gaat de bedrijfsarts hier echter input voor leveren? Zoals eerder geconstateerd: niet via (de bijstelling van) de Probleemanalyse.

Conclusie: goed dat er een algemeen evaluatieformulier is; de vorm zal werkgevers echter niet uitnodigen om deze format ook consequent te gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *